andrei gpl instalatii gpl auto
instalatii gpl tomasetto
bara

instalatii gpl secventialeinstalatia gpl tomasetto staginstalatii gpl prinsrezervoare gplreervoare cilndricerezervoare toroidaleinstalatii gpl clasice

 

"De ce sa NU alegem
produsul cel mai ieftin?

Pentru ca respectandu-ne
 mașina ne respectam pe noi
si pe cei din jurul nostru.''

Alternative Fuel Systems

tel: 0762 393 388

service@instalatiigplauto.ro

card avantaj

gpl rate raifeissen

instalatie gpl in rate

instalatii gpl in rate fara dobanda

 

 

Intrebari frecvente
home instalatii gpl autoservice gplintrebari frecvente despre gplcontact

 

Cat timp dureaza montarea unei instalatii auto GPL?
In functie de tipul autovehiculului adaptarea unei astfel de instalatii pentru autoturisme cu 3-4 cilindri dureaza intre 3 si 8 ore, putand ajunge pana la 20 ore in cazul autoturismelor cu 6-8 cilindri.

 

Care este termenul de garantie al unei instalatii GPL?
Termenul de garantie al unei instalatii GPL este de 24 luni.

 

Care sunt posibilitatile de plata pentru achizitionarea unei instalatii GPL? – cash, file CEC, rate prin Card Anvantaj

 

Gpl afecteaza motorul?
NU! Dimpotriva, GPL protejaza motorul! Exista o conceptie total gresita conform careia GPL ar face o asa-zisa "ardere uscata", fapt care ar duce la o uzura prematura a motorului. Arderea prin natura sa este "uscata", indiferent de combustibilul utilizat. Motorul in 4 timpi beneficiaza de instalatie proprie de ungere, instalatie ce asigura lubrifierea sub presiune a tuturor pieselor supuse uzurii prin frecare, inclusiv a cilindrilor si supapelor, componente care fac obiectul suspiciunii cu privire la "arderea uscata". Mai mult, datorita faptului ca arderea GPL se face complet, nu se mai formeaza diversi compusi reziduali ca in cazul benzinei, compusi care ajung in instalatia de ungere degradand uleiul. Astfel, functionarea cu GPL a motorului are ca rezultat:
  • o ardere mult imbunatatita,
  • un ulei mai curat cu o durata de exploatare mult mai mare decat in cazul benzinei,
  • uzura redusa substantial.

 

Ce defectiuni pot aparea la instalatia GPL?
Defectiunile ce pot surveni la instalatia auto GPL sunt in general foarte rare, cel mai adesea nefiind defectiuni propriu-zise ci doar efecte ale unor cauze minore ce duc la disfunctionalitati ale bunului mers al instalatiei:
  • Depuneri in sita electrovalvai GPL sau in reductor (cauzate de impuritatile inerente din GPL),
  • Modificari in timp ale reglajelor (datorate uzurii diferitelor componente si modificarii tolerantelor dintre acestea),
 • Sistem de aprindere defectuos (fise, bujii, platina, bobina de inductie uzate, care conduc la scurgeri de curent "catre masa" diminuand astfel energia scanteii dintre electrozii bujiei).Care sunt demersurile care trebuie facute pentru omologarea instalatiei?
Demersurile ce trebuiesc facute pentru omologarea instalatiei GPL la Registrul Auto Roman nu sunt de natura sa va dascurajeze. Procedura este la indemana oricui: • Se omologheaza la RAR (de regula dupa o planificare prealabila) cu certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, buletinul de identitate si actele eliberate de service-ul autorizat care a montat instalatia si se verifica instalatia GPL (amplasare si montaj, serii, marci de omologare).

 

Cum se intretine instalaia GPL?
Intretinerea unei instalatii GPL nu este costisitoare.
Reviziile tehnice se efectueaza de catre atelierele autorizate pentru montaj, intretinere si reparatii instalatii auto GPL la fiecare 15000Km parcursi.

 

GPL este o solutie alternativa sau exclusiva la sistemul de alimentare cu benzina?
Gpl este solutia ALTERNATIVA a sistemului de alimentare cu benzina, instalatia GPL beneficiind de o centrala de comutatie (un complex electronic de comanda si control) ce da posibilitatea utilizatorului de a alege carburantul (GPL sau benzina) prin simpla manevrare a unui comutator pozitionat pe plansa de bord. Astfel, autonomia autovehiculului este marita substantial, adaugand la autonomia conferita de rezervorul de benzina pe cea a rezervorului de GPL.

 

bara

 

bara
ALTERNATIVE FUEL SYSTEM
bara